apr 08 2019

Honderden euro’s per jaar besparen

Published by at 09:39 under Algemeen

Wanneer je een eigen (koop)huis hebt zul je al snel merken dat het geld er idere maand doorheen vliegt. Thuis had je waarschijnlijk nog niet veel vaste lasten, maar betaalden je ouders het meeste. Wanneer je een eigen huis hebt krijg je ineens te maken met verzekeringen, gas, water en lichtkosten, kosten voor het internet, boodschappen en nog veel meer. Om aan het einde van de maand wat meer over te houden, kun je ervoor kiezen om wat zuiniger met geld om te gaan. Je kunt er ook voor kiezen om dit geld opzij te zetten om er bijvoorbeeld een mooie reis van te maken. Dit artikel geeft je een aantal tips over het besparen van geld.

 

De eerste tip is om te besparen op boodschappen. Zo is het verstandig om een keer in de week de weekboodschappen te halen. Als je van tevoren een lijstje maakt voor de hele week en je hieraan houdt, is de kans klein dat je allemaal extra producten koopt. Wanneer je dagelijks naar de supermarkt gaat, zonder lijstje, neem je vaak van alles mee wat je eigenlijk helemaal niet nodig hebt. Daarbij is het aan te raden om sommige producten gewoon van het huismerk te kopen. A-merk producten zijn vaak een stuk duurder terwijl deze lang niet altijd beter zijn.

 

Als tweede kun je geld besparen door ervoor te kiezen om je huis gasloos te verwarmen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door middel van een warmtepomp. Deze duurzame investering kost wel een hoop geld, maar na een paar jaar heb je het er zo weer uitgehaald. Vaak is het zelfs mogelijk om subsidie te vragen voor de aanschaf van een warmtepomp. Zo bespaar je veel geld op jaarbasis en doe je tegelijk ook nog eens iets goeds voor het milieu. Hopelijk leveren deze tips je wat extra euro’s op aan het einde van de maand.

Dit reclame-artikel is geplaatst door (e-conomy), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.

Reacties uitgeschakeld voor Honderden euro’s per jaar besparen

Comments are closed at this time.