jan 18 2021

Een geweer kopen: waar moet je op letten?

Published by at 16:31 under Algemeen

Een geweer kopen is een aankoop waar je, je van te voren goed in moet verdiepen. Dit is tenslotte iets dat je niet zomaar koopt. Bij een geweer kopen moet je namelijk rekening houden met meerdere factoren. Een geweer kopen wordt gedaan bij een erkende wapenhandelaar. Hier kunt u ook informatie krijgen van een gediplomeerd personeelslid. Op die manier is de kans op een miskoop ook een stuk kleiner.

Meer lezen over het kopen van een geweer en waar je op moet letten? Lees dan hieronder verder voor meer informatie.

Regels voor een geweer kopen

Het schieten met een geweer kan voor mensen een fantastische bezigheid zijn. Voor het gebruik van een geweer zitten natuurlijk ook een aantal regels aan verbonden. Het is en blijft een geweer, waardoor regels en wetgeving daarbij van belang is. Echter zijn ze niet zo uitgebreid als de meeste mensen denken, maar er zijn wel een aantal punten waar je rekening mee moet houden.

Om te beginnen is het zo dat er een leeftijd verbonden is aan het kopen van een wapen. Zo is de minimum leeftijd 18 jaar. Iedereen die 18 jaar of ouders is mag volgens de wetgeving over een geweer beschikken en deze dus ook gebruiken. Verder zitten er aan de kracht van bijvoorbeeld een luchtbuks geen regels verbonden in Nederland. Echter is er wel een registratie plicht. Zo worden alle luchtbuksen geregistreerd in een register wat de handelaar verplicht is om bij te houden. Naast de leeftijd voor het kopen van een geweer is de plaats van gebruik ook van belang.

Zo mag een wapen alleen gebruikt worden op eigen terrein of op een schietbaan. Het gebruik in openbare ruimtes of de openbare weg is echt strikt verboden. Verder zijn er geen regels wat betreft de zichtbaarheid van een geweer of luchtbuks. Je kunt in je eigen tuin of op je eigen terrein dus schieten op schietkaartjes. Natuurlijk is het wel belangrijk dat niemand daarbij overlast ervaart. In de bossen gaan schieten met een geweer lijkt heel leuk en spannend, maar dit is dus wel verboden. Houd het wapen of een luchtbuks daarom in eigen tuin. Ook mag er met een geweer niet geschoten worden op levende organisme. Dus zowel niet op dieren en mensen en dat geldt dus ook voor in eigen achtertuin.

Waarop letten bij een geweer kopen?

Voordat je een geweer wilt kopen is het belangrijk om jezelf af te vragen waarvoor je het geweer wilt gaan gebruiken. Voor het schieten op korte afstand is namelijk een karabijn met minder kracht, of joule, nodig dan voor wanneer je over een langere afstand of op bijvoorbeeld blikjes wilt schieten. Het verschil in krachtbron is bij een loodjesgeweer dus van invloed op bijvoorbeeld de terugslag en nauwkeurigheid. CO2 en Perslucht (PCP) loodjesgeweren hebben een hoog gebruiksgemak. De PCP’s zijn geschikt voor de langere afstanden (tot 100 meter). Tevens zijn er natuurlijk ook allerlei verschillende geweren met ieder weer hun eigen eigenschappen. Voor het best en meest passende advies voor het kopen van een geweer  is het aan te raden om contact op te nemen met een gecertificeerde wapenhandelaar.

Dit reclame-artikel is geplaatst door (thijs.seoiskey), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.

Reacties uitgeschakeld voor Een geweer kopen: waar moet je op letten?

Comments are closed at this time.