feb 25 2016

Aminozuren, proteinen en eiwitten: een duidelijke uitleg

Published by at 16:50 under Sportvoeding

Wie zich enigszins verdiept in gezondheid en dan met name in de wereld van lichaamsstoffen, zal termen als aminozuren, proteïnes, eiwitten etc. vast wel kennen. Maar wat doen deze stoffen, wat zijn ze precies en wat is de relatie tussen aminozuren en spieropbouw en spierherstel?

Om allereerst een helder beeld te krijgen van aminozuren hierbij een uitleg. Aminozuren zijn, om het voor iedereen begrijpelijk te houden, bouwstenen die bijdragen bij het herstel van spieren. Proteïnen, ofwel eiwitten, bestaan voor een deel uit deze aminozuren. De aminozuren worden deels door het lichaam gemaakt en anderzijds komt dit binnen door voeding. Om spierherstel te versnellen is het gebruik van supplementen met aminzoren aan te bevelen.

Op internet zijn er heel veel webshops waar je aminozuren kopen kunt. Een overzichtelijke en betrouwbare website waar je naast supplementen met aminozuren, ook andere voedingssupplementen kunt kopen is 247voedingssupplementen.nl. Op deze betrouwbare website kun je erkende en goedgekeurde aminozuren kopen. Alle voedingssupplementen op de website zijn erkend en wetenschappelijk goedgekeurd. Let bij een aanschaf van supplementen daar altijd goed op. Er zijn ook vele “nep”-websites in omloop.

Supplementen met aminozuren

Bij onvoldoende aminozuren in het lichaam zal het moeten compenseren. Het zal energie gaan halen uit bestaand spierweefsel. Dit is juist wat je niet wil! Het gebruik van supplementen met aminozuren is ideaal om het bestaande aminozuurniveau op peil te houden. Naast dat het niet goed is voor het spierweefsel, dragen proteïnen ook bij aan de weerstand. En daar wil je natuurlijk al helemaal niet vanaf snoepen!

Het herstel van de spieren gaat met aminozuur sneller, supplementen met aminozuren zijn dus ideaal voor sporters! Als je aminozuren kopen wilt, kun je overgaan op aminozuur supplementen maar ook in andere producten zit aminozuur. Zo kun je ook kijken naar proteïne shakes of andere gerelateerde producten. Op een website als www.247voedingssupplementen.nl kun je allerlei producten vinden met aminozuur. Je kunt ze vinden in vaste, poeder en vloeibare vorm. Ideaal dus om door het eten te doen!

Overige: creatine kopen

Let wel, dit betreft een reclameboodschap. Supplementen kopen doet u op eigen risico.

Reacties uitgeschakeld voor Aminozuren, proteinen en eiwitten: een duidelijke uitleg

Comments are closed at this time.