apr 20 2018

Koffiezetten met een mok en Coffee Dripper

Published by at 09:27 under Algemeen

Stap 1:Plaats een koffiedruppelaar bovenop je mok. Een koffiedruppelaar lijkt erg op een omgekeerde kegel bovenop een schotel. Het zal lijken op de filtermand in een normaal koffiefilter. U kunt dezelfde methode gebruiken om koffie te bereiden met een Chemex-brouwer. Plaats eenvoudig een koffiefilter in het bovenste gedeelte en ga verder met de methode.

 

Stap 2:Plaats een papieren filter in de druppelaar. Gebruik hetzelfde type filter dat u zou gebruiken in een normale koffiemachine. U kunt het enveloptype of het koptype gebruiken. Overweeg warm water door uw filter en voeren en het water weg te gooien. Hierdoor raakt de papiersmaak uit het filter.

 

Stap 3:Voeg de koffie toe aan het filter. U heeft een tot twee eetlepels (zeven tot veertien) gemalen koffie nodig. U kunt voorgemalen koffie gebruiken, maar uw brouwsel zal veel beter smaken als u in plaats daarvan versgemalen koffiebonen gebruikt. Lavazza cups en cups voor nespresso apparaat werken natuurlijk niet.

 

Stap 4:Breng water tot net onder de kook. Als u het moeilijk vindt om dit te beoordelen, breng het water dan volledig aan de kook, haal het van het vuur en laat het ongeveer tien seconden afkoelen.

 

Stap 5:Giet voldoende water in het filter om de gemalen koffie te verzadigen. Wacht dertig seconden om de koffie te laten “bloeien”. Dit is wanneer het water opzuigt en een beetje bruisend wordt.

 

Stap 6:Voeg de rest van het water toe. Gebruik ongeveer 180 milliliter water. Om overlopen te voorkopen, giet telkens twee en een halve centimeter in het filter en laat het elke keer leeglopen.

 

Stap 7:Verwijder de druppelaar en serveer de koffie. Zodra uw mok is gevuld, tilt u de druppelaar op. Gooi het filter en de gemalen koffiebonen weg. Voeg wat room en suiker toe aan de koffie en serveer het dan meteen.

Reacties uitgeschakeld voor Koffiezetten met een mok en Coffee Dripper

Comments are closed at this time.