dec 01 2018

Een goede scheidsrechter weet precies hoe lang alles nog duurt

Published by at 20:49 under Sport benodigdheden

Zonder scheidsrechter is er geen voetbal, volleybal of welke sport dan ook: de scheidsrechter is immers de persoon die zich moet ontfermen over het toepassen van de spelregels. De scheidsrechter is daarmee aansprakelijk voor de teams die tegen elkaar spelen en moet ervoor zorgen dat de wedstrijd naar behoren verloopt, zonder conflicten. Dat is nogal een verantwoordelijkheid en zeker niet altijd een makkelijke taak. Een andere belangrijke functie van elke scheidsrechter is het beheren van de tijd. Elke sport heeft zijn eigen speeltijd en daar moeten spelers zich simpelweg bij elke wedstrijd aan houden – onder leiding van de scheidsrechter.

Basic en betaalbare horloges

Hoe kunnen we het scheidsrechters nu wat makkelijker maken om hun lastige beroep uit te oefenen? Misschien is het handig om dan beginnen met een fatsoenlijk horloge, een accessoire dat van groot belang is voor elke scheidsrechter. Als je voor een goed horloge wil gaan dan zijn er verschillende mogelijkheden.

Ben je als scheidsrechter vooral op zoek naar basic en betaalbaar? Dan is de Champion Sports Referee Watch misschien wel iets voor jou. Het horloge is eenvoudig en heeft een robuuste bouw. Daarnaast heeft het slechts één klok weergave, echter wel met een groot display. Dit horloge is ideaal voor beginnende scheidsrechters of voor mensen die niet van teveel poespas houden. Uit recensies blijkt dat gebruikers de trilfunctie nogal interessant vinden, dat is ook eens iets anders dan dat typische piepje.

Een upgrade van de Champion Sports Referee Watch is de Ultrak Soccer. Het display van dit horloge is wat geavanceerder, echter ligt de prijs in de buurt van de Champion Sports Referee Watch. Zowel de Champion Sports Referee Watch als de Ultrak Soccer zijn waterproof, een onmisbare feature voor een scheidsrechtershorloge. De hoofddisplay van de Ultrak Soccer vertoont drie verschillende timers: een van de timers functioneert als opteltimer, de tweede als stoptimer en de derde als countdown timer. Dit klinkt in de eerste instantie interessant, maar in werkelijkheid zullen niet alle scheidsrechters gebruik maken van al deze timers en kan het soms alleen maar verwarrend werken. Het is maar net wat je fijn vindt.

Geavanceerde horloges voor de gevorderde scheidsrechter

Zit je niet zo vast aan een bepaald budget, maar kijk je altijd eerst naar kwaliteit? In dat geval zou de Texas Instruments EZ430-chronos-868 een geschikte optie kunnen zijn. Dit nauwkeurige horloge vergt wel wat studiewerk van de handleiding. Het horloge bevat daarnaast specifieke software voor elke sport, dus een aparte software voor voetbal en weer een andere voor hockey bijvoorbeeld. Je kan naast de tijd ook de score bijhouden. Pen en papier is dus niet meer noodzakelijk. De batterij gaat daarnaast lang mee, zo’n anderhalf jaar! Last but not least: het horloge is waterproof.

Een ander horloge waar vaak over gesproken worden als we het over verfijnde scheidsrechtershorloges hebben, is de Spintso 2X. Wat dit horloge speciaal maakt is dat het ontworpen is door scheidsrechters. Dit horloge heeft een display met vier duidelijke tijdsindicaties en is wederom waterbestendig. Het horloge heeft een intervalfunctie en kan tot tien tijdsperiodes afstemmen per wedstrijd. Handig dus ook voor sporten zoals American Football, waarbij er per wedstrijdhelft vier tijdsperiodes zijn. Het kan de duur van wedstrijdonderbrekingen registreren en de werkelijke tijd bijhouden die de wedstrijd in beslag neemt. Ook kan het de duur van de rust of pauze bijhouden. Alle functies kunnen gelijktijdig gebruikt worden. Dit horloge is voor de scheidsrechter die houdt van ordelijk en die alles tot op de seconde wil bijhouden.

Scheidsrechters kunnen soms wel een beetje hulp gebruiken, daarom zijn er verschillende websites met tips voor scheidsrechters. Het is altijd fijn en belangrijk om ervaringen met elkaar te delen, zodat het scheidsrechterschap blijft verbeteren. Niets is zo vervelend als een scheidsrechter die de regels niet naleeft of zich niet aan de speeltijd houdt!
Dit artikel is geplaatst door (Decision Tree), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.

Dit artikel is geplaatst door (Decision Tree), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.

Reacties uitgeschakeld voor Een goede scheidsrechter weet precies hoe lang alles nog duurt

Comments are closed at this time.